At blogge - teknisk support

Underviserbloggen som holdets HUB

Tanken med underviserbloggen er at danne HUB eller knudespunkt for holdets blogge og dermed skabe grobund for, at der kan dannes en blogosfære.

For at fremme det, har jeg i bloggens højre side indsat en gadget kaldet blogliste, hvor samtlige studerende på holdet er listet. Jeg har valgt at tilknyttet funktionen "dato seneste indlæg".

Teknisk support

Jeg har på et tidligere hold lavet et par små videoer, som gennemgår funktionerne, playlisten begynder med instruktioner i arbejdet med layout, herunder etiketter. De efterfølgende vidoer introducerer til andre brugbare funktioner. Som fx hvordan man lægger (indlejrer eller embedder) en youtube video i sin blog (lig eksemplet herunder).



Pluk det du kan bruge fra videoerne og suppler evt. med denne manual (linket går til en online visning). Jeg har også lagt den i Intrapol / Fildeling (kræver login) eller benyt Googles egen hjælpefunktion. I manualen er en der en række links til disse samt link til supplerende videoer.

Bloggen skal indeholde

For at få det optimale udbytte af bloggen og dens muligheder, bør man som et minimum have gjort sig overvejelser i forhold til:
- Layout (farver, tekststr., form, overskrifter)
- Navigation (info, etiketter m.v.)
- Brugerinddragelse, pege ud... følge med, abbonnere på?
- posterne, søgbare, multimodale

Hjælpen dertil findes i ovenstående materiale.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar