Nyt hold - efteråret 2020

1. sept. var første uv.dag på efterårets DigiTek hold. Et dejligt hold både i størrelse (18 studerende) og i sammensætningen, som består af flere faggrupper fra mere end 4 forskellige erhvervsskoler.

Der var mange detaljer, der skulle på plads:

  • brugen af Itslearning, som vores (nye) digitale platform
  • blogs, som vores individuelle refleksionsværktøj, men også som stedet, hvor vi kan videndele, integrere 3.parts teknologier osv., tankerne bag er uddybet her
  • praktikumudfordringen, dvs. den udfordring fra praksis som den studerende har valgt at arbejde med gennem modulet
  • oplysninger omkring modulprøve

Oplægget til dagens undervisning

Vi kom gennem det planlagte uden for meget hastværk. 

At blogge

Det der tog en del tid, og som de studerende sagtens kunne have brugt mere tid på, var etablering / brug af bloggen. Ikke alle havde den klar ved undervisningens begyndelse og andre havde lidt problemer med brugen af bloggen. De studerende er dog supergode til at støtte hinanden, og det virker som om, at arbejdet i studiegrupperne med opgaver, som skal lægges ud på bloggen hjælper dem til at få afprøvet og udvekslet erfaringer med at blogge. 

De fleste er med, vi mangler dog nogle stykker på listen til højre, de kommer én af de nærmeste dage.

Digital dannelse eller myndiggørrelse

Interessante overvejelser, der blev uddybet i plenum. En gruppe havde gjort sig en del overvejelser i forhold til, at nogle EUD-elever kan få et noget overfladisk forhold til det at lære noget, når det kan googles i et snuptag. En anden gruppe var optaget af det kommunikation og det etiske aspekt, og en tredje gruppe understregede værdien af at have færdigheder i at kunne håndtere de digitale teknologier. Det var i deres optik ikke kun var noget som er aktuelt for de lidt ældre kursister på AMU-kurser, men som også ofte er en udfordring for de yngre elever på grunduddannelser, som det blev understreget af den fjerde gruppe.

Kritik / ændres fremadrettet

Line Game

Vores aktivitet bestod i en Line Game med en række statements, som en optakt til oplægget og arbejdet med digital dannelse. Vi skal have justeret i udtalelserne, de er for sammensatte og skal være langt mere direkte og måske også lidt mere eksplosive!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar