Rundtur og opsamling - et spændende univers!

De studerende blogger 

Det er så fedt! Der er i den grad gang i de studerendes blogindlæg. Mange er allerede godt i gang med at gøre bloggen til deres personlige procesværktøj (e-portfolio) og skriver løs om overvejelser, ideer og selvfølgelig de opgaver, de er blevet bedt om at løse i forbindelse med undervisning og studiedag.

Jeg har været en tur rundt og har oprettet links til alle, som det fremgår af oversigten i højre side. Der er dog nogle enkelte stykker, som ikke har fået oprettet en blog endnu. Heldigvis er der kun tale om nogle ganske få. På førstkommende undervisningdag vil jeg naturligvis undesøge grunden.

En tur rundt på bloggene

Jeg har været en tur rundt på samtlige blogge for at se om, de få krav vi stillede til bloggen efter 1. undervisningsdag er mulige at indfri. vi har bedt de studerende om, at de:
- sikre sig, at deres blog er oprettet og fungerer med den opsætning, som står i "Om at blogge - en guide" s. 4 - afsnittet jeres blog skal indeholde.
- der ligger mindst to indlæg på bloggen. 1) Et indlæg om digital dannelse, jf. slide nr. 15 i dagens oplæg. 2) Opsamling på dagen i dag, jf. slide nr. 19 i dagens oplæg.
- arbejde videre med jeres praktikumudfordring. I skal bruge den næste undervisningsgang i forbindelse med eksperimentgruppernes arbejde.

Langt de fleste er med. Der nogle få, der ikke har bidraget med indlæg, men også det vil jeg spørge ind til. Det er meget vigtigt i opstarts fasen, at vi fanger de, der synes, at det er mega-svært.

Nogle udpluk af min rundtur

Jeg har været rundt og kikke på de to indlæg (refleksioner 1. uv.dag + indlæg digital dannelse), som de studerende er blevet bedt om at lægge på bloggen. Der er mange spændende tanker og indput - jeg har i det efterfølgende valgt nogen ud, ikke fordi de er bedre end andre, men mere fordi de er et udtryk for enten en gennemgående holdning eller fordi de bedrager med en anden vinkel.

Refleksioner over 1. uv.dag

Anders noterer sig, at der er meget materiale på KP Intrapol, og stiller 2 spørgsmål: Hvordan finder man rundt? Hvad er målene? Den følger jeg op på... det skulle ikke i min optik være nødvendigt at skrive efter første dag, så her har vi som undervisere en opgave.

Etableringen af eksperimentgrupperne

Flere af de studerende har kommenteret etableringen af eksperimentgrupperne (studiegrupperne) og det virker som om, at mange er enige med Rikke i, at grupperne er kommet fint fra start og har fået talt sig godt ind på hinanden, specielt i forhold til de udfordringer, de hver især møder i deres praksis som lærere.

Peter fra gruppe 5 har gjort sig en række overvejelser om første  meget lig ovenstående.
Overvejelser som rigtigt mange har givet udtryk for i blogindlæg, mundtligt eller i mails til mig :-) Jeg hæfter mig især ved glæden ved at arbejde i eksperimentgrupper og muligheden for hands on. Desuden vigtigheden af, at vi på 2. uv.dag får genopfrisket bloggens funktion.

Videns- færdigheds- og kompetencemål

De fleste på holdet har lagt et stort arbejde i at forholde sig til modulets mål. Og flere har delt deres overvejelser om, hvad de ønsker at arbejde frem imod, se et eksempel her

Praktikum notat

Anja  fra gruppe 6 giver et godt reflekteret bud på, hvad hun tænker om sin praktikumudfordring. Og Søren fra samme gruppe fortæller om, hvordan han vil inddrage både ledelse og eleverne i praktikumudfordringen.

Digital dannelse - opgave i eksperimentgrupperne

Gruppe 1 og 7

Har drøftet spørgsmålene: Hvad, hvorfor og hvordan? Og .mener, at det er komplekst og svært at sætte ord på specielt hvad, det kan gøres med Klafli m.fl. men det er langt sværere med egne ord.

Det er ikke let at sætte ord på digital dannelse,  men det er måske ikke mere komplekst end gruppe 7´s statement: "Sammentrækning af 2 ting hvordan man som menneske er dannet i livet og hvordan man digitalt lærer at opføre sig."

Men det handler om at kunne begå sig i mange sammenhænge herunder digitale. Men hvilke? Et af gruppens medlemmer har blandt talt med en udvikler af chatrobotter og stiller blandt spørgsmålet: Hvornår mister jeg mit job til en chatbot? Indlægget indeholder blandt andet muligheden for en snak med en chatrobot. Gruppen har nogle helt konkrete bud på, hvordan eleverne kan blive digitalt dannede.

Gruppe 2

Her nævner Rasmus blandt andet, at digital dannelse er vigtig på deres uddannelse fordi de anvender FB og itslearning. Benjamin har budt ind med en artikel om emnet fra videnskaben.dk

Gruppe 3

Er også kommet med nogle bud. Men gruppen viser også i deres indbyrdes ageren også, at de selv kan begå sig digitalt. De har valgt at benytte muligheden for at benytte kommentarfunktionen

Gruppe 4

Her ser vi eksempel på, hvordan en af gruppens medlemmer er godt i gang med at linke og pege på andres indlæg . En begyndende etablering af vidensdeling i blogosfæren.

Gruppe 8 

Gruppens bud på opgaven om digitalisering er kort og koncis i form af 3 - 4 overskuelige punkter som et svar på hvad, hvorfor og hvordan. Og meget interessant peges der på det store spænd i kompetencer som en af udfordringerne i at arbejde med emnet. 
Kan man melde sig ud af dette ræs? Ikke ifølge artiklen fra videnskab.dk, som gruppen gør opmærksom på. 

Som en modsvar vil jeg anbefale at læse Anjas overvejelser (gruppe 6) om, vi i dette ræs om at være på og med, glemmer noget. Herunder at menneskeliggøre teknologien 

Layout - pc eller mobil enhed?

Vi eksperimenterer på holdet og det gælder også bloggens layout. Det er ikke alt der er smukt, som også er læsbart. Bloggen her er et eksempel på et fint læsbart layout på pc, men umulig at se på min mobil:

Vi bør på holdet drøfte og eksperimentere med visning af bloggen på forskellige enheder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar