Opsamling på dagens undervisning

På en historisk dag, hvor Dronningen her til aften talte til os alle i den danske befolkning, oplevede vi i eftermiddags, at digitaliseringen hyper-aktualiseres under de nye omstændigheder. Som næsten eneste fænomen, der udvikler sig eksponentielt hurtigere end den digitale og teknologiske udvikling, har vi i de sidste uger set Corona udvikle sig radikalt. En udvikling, der på vores område stiller nye krav til, at vi udnytter teknologien innovativt.

Hvis jeg skal forsøge at samle op på dagen, vil jeg fremhæve, at de fleste på holdet på trods af en kort tidsfrist fik frembragt meget relevante videoer, der kan anvendes i undervisningen på EUD. Jeg er virkelig imponeret over de frembragte resultater!

Den generelt stigende fokus på anvendelsen af video i undervisningen på EUD bliver understøttet af resultater og inspirationsmaterialer i projektet om digitale platforme og læremidler, jeg fortalte jer om i dag. Resultater fra projektet viser, at flipped classroom bliver mere og mere udbredt. Erfaringer på mange skoler viser, at flipped classroom frigiver tid til, at læreren i højere grad kan hjælpe og vejlede de elever, der har behov for det i selve undervisningen. Når eleverne har set og læst teori hjemmefra, kan selve undervisningen beskæftige sig med problemløsning, analyse, vurdering, refleksion mv. Med andre ord foregår den basale indlæring af fx begreber mv. hjemmefra, imens den mere komplekse læring, der udfordrer mere, foregår i klassen, hvor der er en lærer til at hjælpe. Muligheden for at understøtte læsning af tekster med videoer synes desuden at understøtte særligt elever med læsevanskeligheder, men også elever, der kan have svært ved at finde motivationen til at læse teoretiske tekster, kan have stor glæde af videoerne.

I projektet har min rolle blandt andet været at skrive en række inspirationspapirer – og ét af dem handler netop om brugen af video. Inspirationspapiret sætter fokus på, hvordan man kan anvende video didaktisk, fx i forbindelse med flipped classroom. Derefter beskrives en række relevante krav til produktion af videoer. Til sidst diskuteres det, hvad den øgede brug af video og flipped classroom betyder for lærerrollen.

Projektet anviser overordnet følgende 5 veje til kvalitet i undervisningen på EUD gennem digitalisering.



Klik her for at finde inspirationsmaterialer m.m. fra projektet
– og del og like meget gerne – da det sandsynligvis vil give værdi for flere, hvis det bliver udbredt på denne måde. Det har været en fornøjelse at møde er i dag – også selv om det ”kun” var online. Glæder mig til vi ses næste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar