2. uv.-dag - DigiTek og læringsteori

2. undervisningsdag på heltidsholdet og mit første møde med holdet. Det er et dejligt lille hold med 11 studerende, så der er tid til at komme omkring alle med teknisk support og tid til at alle kan få en stemme i vores dialoger.

Dagens oplæg

NB 

Som en lille service ligger mit oplæg også i holdets fælles Google Drev (linket ligger i Intrapol / holdet / Link). Hvis du som studerende gerne vil indlejre oplægget/slidene kan du følge Mariannes vejledning.

Poster om temaet læringsteori


Vi har tidligere arbejdet og blogget om temaet: DigiTek og læring. Et dyk ned i indlæggene uddyber, hvordan vi har arbejdet med teorierne omkring læring. Her er specielt det hold, som arbejdede online i 2018 interessant. Der var der tale om et online forløb for kun den ene dags undervisning. Marianne har skrevet en fin opsamling af erfaringerne. De studerende skrev desuden væsentligt mere på deres blog (en del af konceptet), end de studerende vi har f2f.

... og udfordringer

Et kik på de overvejelser vi, som undervisere, har gjort i forhold til den teknologi, der har været inddraget på 2. dagen, peger på nogle nogenlunde enslydende udfordringer for de studerende.

2017 hvor vi samlæste to hold (ca. 40 studerende), arbejdede vi både med Thinglink og Padlet. Vi  differentierede mellem de studerende gennem en gruppesammensætning af øvede/selvstændige og en gruppe, som udtrykte et ønske om håndholdt vejledning.

I 2019 blev forløbet igen afviklet som f2f undervisning i foråret for et heltidshold og deltidshold. Sidstnævnte havde en række tekniske udfordringer med brugen af Thinglink, der ligger derfor en række tips og tricks i denne post, som stadig er brugbare.

Blogen som et praktisk produkt - opsamling

I oplæggets slide 3 ridser jeg en række elementer op, som "bør" være en del af bloggen. Jeg har på  holdet i foråret 2019 suppleret det med en lille rundtur og en samlet kommentar til de studerende. Jeg vil afholde mig fra det på det nuværende hold, da jeg tænker, at dels designerne for, hvordan det "bør" være og den udleverede guide med tilhørende videoer samt tidligere med indlæg/teknisk support og de efterhånden mange andre studerendes blogge kan støtte og inspirere.

Refleksion

Fremadrettet tror jeg, at vi skal være betydeligt mere obs på at gøre de studerende opmærksomme på, at første studiedag er rammesat med fx oprettelse af bloggen og en gennemarbejdning af teknikken bag det at blogge.

På dette hold er lysten til at skrive (for nogle) ikke så stor og det får mig til at overveje, om vi ikke skal gøre langt mere ud af at præsentere det udvidede tekstbegreb - multimodale tekster.

Dagens opgaver og øvelser

Samfund og dannelse i EUD

Opsamling på uv.dag 1, se slide 5. Vigtig at forholde sig til, når vi skal arbejde med digitale teknologier fordi det kan svare på spørgsmålet hvorfor? Anders K kommer med dels nogle praktiske bud og et svar på, hvorfor det er væsentligt i hans praksis, hvor Morten peger på elevernes kultur som en medspiller her. Jim peger på nogle overordnede samfundsmæssige grunde. Mikkel repræsenterer et erhverv, som er digitaliseret i stor udstrækning, men han ser ikke, at det gør udfordringerne mindre. Pierre forholder sig til de to dannelsestraditioner, der er i spil.

Læringsteoretisk problemstilling

Vi benyttede cafemodellen, se slide 9. Jeg benyttede samme fremgangsmåde i februar 19 og har kun gode erfaringer med den. De studerende får italesat deres udfordring og de er fantastiske til at give hinanden gode ideer og vi brugte tid efterfølgende på, at hver især kunne notere den respons de havde fået ned som en kommentar til deres indlæg på bloggen om deres problemstilling, som fx Anders A eller Louise. For os som undervisere er det en stor hjælp til at se, hvor vi kan støtte bedst muligt.

Tinglink - eksempler fra holdet

Susanne har brugt teknologier som hjælp til at huske betegnelserne på specifikke faglige værktøjer, nogenlunde det samme gør Dan, her er det enkelte værktøjs delelementer, der forklares. Lars forklarer 4x20 reglenm og Thomas har nogle ideer (tror jeg) til, hvordan man kan arbejde visuelt med en klaret tomatsuppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar